lauantai 30. huhtikuuta 2011

Mukavaa vappua!

Takku, mekko ja saappaat: My wardrobe.com
Laukku: Creations Sacs Mary
Rannekoru: Esprit

Tämä viikko kiteytyy sanoihin kolme sairasta lasta sekä tukkiutunut vessanpönttö. Noh, onneksi ei sentään ollut oksennustautia tällä kertaa!

Itse pääsen juhlimaan vappua vasta huomenna, sillä tänään on vapun viettoa luvassa vain kolmen toipilaan kanssa, kun mies lähtee kuvaamaan veljensä keikkaa. Mutta aina voi haaveilla, millaista vappua viettäisi, jos luvassa olisi pirskeet ja mahdollisuus pukeutua ihmisvaatteisiin!

Saappaat jalassa tuo pieni vesisadekaan ei haittaisi! Mukavaa vappua siis säästä huolimatta!

P.S. Lisäsin tuonne reunaan mahdollisuuden klikata lukijaksi ja seurata blogia myös Google Friend Connectin avulla, jos se jotakuta helpottaa :)

maanantai 25. huhtikuuta 2011

Päivällinen nautittu




On syöty ja naurettu ja kuulumisien vaihtoa vieraiden kanssa jatkettiin siirtymällä terassille kahville. Puoliksi siivottu ruokapöytä näytti mukavan rennolta. Kesä(fiilis) on täällä! Terassilla oli varjossakin +22 C ja minä (vilukissa!) viihdyin hetken shortseissa (rusketuksen toivossa, tietenkin).

Lapset tulivat vihdoin kotiin, päivettyneinä ja roskia tukassa. Kiukuttelusta päätellen oli niillä ollut jopa vähän ikävä vanhempiakin ;)

Mites te muut vietitte pääsiäistä?

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Illan tullen


Ihanan kesäinen päivä takana. Parasta kuitenkin on tämä iltavalo! Omassa mummolassani makuuhuone sijaitsi niin, että sinne paistoi aina ilta-aurinko. Siksi varmaan muistot mummolasta ovat kullankeltaisia, ja tästä valosta tulee edelleen hyvä olo.



Isommat lapset ilmoittivat, etteivät he halua tulla vielä tänäänkään kotiin (niiden piti tulla jo eilen)! Haikeaa jotenkin. Vaikka samalla on onnellinen, että niillä on kivaa ja ehkä he saavat samanlaisia rakkaita mummolamuistoja. Niin, ja meidän kuopuskin täytti jo puoli vuotta. Arvatkaa vaan, olenko ollut vähän herkkänä. Kohta nämä ovat kaikki maailmalla! (niinpä -ihan kuin sitä muka jotenkin voisi välttää esimerkiksi niiden murkkuiän, jota mainostetaan erittäin pitkältä tuntuvana ajanjaksona ;))



Huomenna tulee päivällisvieraita ja leivoin siksi tänään rahkapiirakkaa ja korvapuusteja. Kauniin illan kruunaa mahtava iltapala, maitoa ja pullaa. Mums.



perjantai 22. huhtikuuta 2011

Pääsiäisloma




Pääsiäisen ohjelmassa on tiedossa lepoa ja hyvää ruokaa, joista molemmista voi nauttia extra-hyvällä omalla tunnolla näin spinning-tunnin jälkeen. Olohuone on raivattu ja mulla on pino muotilehtiä odottelemassa.

Vanhemmat lapset lähtivät pariksi päiväksi mummolaan. "Lähdetkö siis äiti sinäkin sinne?" kysyi esikoinen. "En lähde. Olisiko kiva jos tulisin mukaan?" [pitkä hiljaisuus] "En halua kertoa", kuului vastaus. Auts. Yritän toipua tästä totuudesta viinilasillisen ääressä.




Mukavaa pääsiäistä sinulle!

tiistai 19. huhtikuuta 2011

Lounasvieras ja polyesterin tarkoitus


Käytiin ystäväni luona lounasvieraana, ajeltiin kolmella bussilla per suunta. Voihan sitä päivän näinkin viettää (huominen vierähtääkin hammaslääkärissä pojan lohjennutta hammasta paikkaillessa, jepujee). Ajattelin, että kiltti lounasvieras tuo tuliaiseksi keittiöpyyhkeen ja tiskiainetta jälkien siivoamiseen. Vitsikästä, ehheh.



Oli kivaa kaivella myös jotain muuta päälle, kuin vain "kotiuniformuja". En ihan kauheasti osta H&M:n vaatteita, mutta tämä söpis paita vaikuttaa loistavalta löydöltä! Tässä asu on palvellut jo koko päivän eikä siitä huomaa, että vauvalla on kauhea tarve ryntätä ja rypistellä mun paitoja nyrkeissään. Tätä varten on ilmeisesti polyesteri luotu ;)



Korkokengät, sähköpistokkeet yms päästä kasvavat kytkimet ovat kuvausrekvisiittaa...

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Kevätjuttuja


Flunssasta huolimatta sekä trenssi- että ballerinakausi korkattu :) Joku vastaantulija tosin korkkasi jo shortsikauden, hui.

Tänään ollaan kaiveltu kellarista ulkokukkaruukkuja ja siivottu katettua terassia. Viihdyin myös pitkään liinavaatekaapissa (josta juoksin ovella aika monta kertaa palkitsemassa pieniä virpojia) kaivelemassa sohvalle tyynynpäällisiä. Ne punertavat jouluTALVItyynynpäälliset olen jo vaihtanut valkoisiin pellavaisiin, mutta jotakin ne kaipaavat seurakseen.




Sininen on aina raikas. Olen aika blue koko tyttö (tyttöpä hyvinkin -mua tytöteltiin lauantaina!), vihreä taas ei koskaan ole ollut minun värini. Eikö sitä sanota, että ihmiset jakautuvat joko sinisiin tai vihreisiin tyyppeihin?


perjantai 15. huhtikuuta 2011

Teehetki



Lehtien suurkuluttaja täällä kääntelee sivuja, nauttii siitä syntyvästä rapinasta ja toinen toistaan ihanammista kuvista. Koti & Keittiö -lehdestä napsasin tämän kuvan -ihastuin tuohon kuviolliseen mattoon muuten hyvin yksinkertaisessa työhuoneessa. Nuo pinkit "läiskätkin" ihastuttavat kuvassa, mutta itse en ikinä pystyisi jakamaan kotiani pinkin seinän kanssa. Mitä sinä pidät?

torstai 14. huhtikuuta 2011

Torstai on toivoa täynnä


Tulipas tästä viikosta yllättäen kiireinen viikko. Tai jotenkin sitä ei aina osaa ennakoida, miten paljon asiat vievät aikaa... Kaiken kiireen keskellä tekee hyvää päästä välillä pois kotoa; käyn torstaisin akvarellikurssilla.



Voi elätellä toivoa, että jonakin päivänä musta tulee Suuri Taitelija. Tai että edes joku päivä saan aikaiseksi jotain, jonka voisi laittaa ylpeänä kehyksiin ;) Jos on ihan mahdoton olo, silloin voi maalaamisen sijasta keskittyä vain hihittelyyn ja juoruamiseen, sillä käyn samalla kurssilla äitini kanssa!


maanantai 11. huhtikuuta 2011

Valkoista näkyvissä

Kuvat täältä


Ihanaa, kun viikonloppuna viimein näytti siltä, että kevät vie voiton talvesta. Etupihalla näkyy jo kivetys! Mitäpä siitä, että takapiha on vieläkin yksi hitsin joulumaa.

Toisilla kesä alkaa siitä päivästä, kun saa jalkaansa valkoiset tennarit. Mulle kesää ei tule ilman valkoisia housuja! Silmä taitaa olla niin tottunut lumeen, että jossain on sitä valkoista kesälläkin oltava ;) Kokovalkoinenkaan ei ole ongelma. Mulle. Isääni sen sijaan tuntui mun kokovalkoiseen pukeutuminen nuorena ärsyttävän, enkä vieläkään ihan ymmärrä miksi. Mulla on ollut ehkä maailmanhistorian helpoin murrosikä, kun tästä piti ottaa yhteen. Sitäpaitsi valkoinen on ihan paras väri myös lapsiperheissä (kunhan vaate on vesipestävä), koska kaikkiin tahroihin voi vaan heittää kloriittia! Se niistä tahroista!

Vaatteet ja asusteet H&M

Muoks. Kuvien kanssa vähän sählinkiä, jokohan ne nyt noin näkyis...?

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Lasketaan varpaita ...ja päiviä!



Eikö ole synti piilotella tuollaisia pieniä varpaita sukkahousuissa ja kumisaappaissa? Me varattiin kuukauden päähän reissu etelään, jee! Jos meiltä vanhemmilta kysytään, matkakohde on Kypros. Jos lapsilta kysytään, ovat he lähdössä Bamse-kerhoon... Saman auringon alla kuitenkin molemmat, sehän on se pääasia. Varsinkin, kun matka piti tehdä jo viime keväänä, mutta se ei vaan onnistunut mun työkiireiden takia!

Alle 30 päivää enää (löytää uikkari ja treenata vatsalihakset) :)

perjantai 8. huhtikuuta 2011

Musta on tullut... siivoushullu



Minulla on pelko, että annan itsestäni sellaisen kuvan, että olen joku siivousfriikki. No en kyllä ole. Siitä puhe mistä puute. Siivoamisesta. Juttelin eilen piiiitkän puhelun ihanan Näköisiäkulmia:n Hannan kanssa, ja tajusin sen silloin: koti on tällä hetkellä mun työpaikkani, joten eipä ihme että sitä hikeentyy, jos katselee sotkua aamusta iltaan.





Mun Hullut Päivät jäi tänä vuonna aika mitäänsanomattomaksi. Raahasin kotiin ison kasan saippuaa ja siivousaineita! Tuo Methodin Best in glass -ikkunanpesuaine osoittautui ihan huipuksi! Olemme ihmetelleet mitä edellinen asukas on mahtanut peileihin laittaa, koska niissä tuntuu olevan sellainen "rasvakerros". Toiveikkaana sitä suihkuttaa niille pesuainetta, ja kun pyyhkii, kirkkaan peilin sijasta näyttääkin siltä kuin olisit juuri voidellut peiliin voita. Tai oliiviöljyä. Ihmeellinen himmeä kalvo kerta toisensa jälkeen! No, tällä uudella aineella lähti, vaikka mies suhtautui varauksellisesti. Purkissahan lukee että "naturally derived" ja "biodegradable formula" ;)






Parasta shoppailureissulla taisi kyllä olla se vanha pariskunta bussipysäkillä. Mun ostoskassi painoi ihan hirveästi, eipä nimittäin uskoisi, että kuutisen pulloa puhdistusaineita painaa aivan älyttömästi. No hyvä on, MINÄ en tullut ajatelleeksi. Heillä oli ostoskassit siinä penkillä ja kun minä tulin siihen, he raivasivat tilaa minunkin pussilleni. "Älä nyt turhaan itseäsi rasita. Kyllä sinäkin joskus tulet 78-vuotiaaksi, odota vaan. Siis tällaiseksi kuin me" sanoi rouva. "Niin, tällaiseksi", mies jatkoi, "voimamieheksi" ja alkoi bodailla niillä keltaisilla ostoskasseillaan. Ihanat. Tuolla kikattelevalla pariskunnalla oli selvästi hirmuisen hauskaa yhdessä, mikä on aika kunnioitettavaa (oletettavasti) pitkän yhteisen taipaleen jälkeen. Tai no, missä vaiheessa elämää ja arkea tahansa!

Löysittekös te jotain ihana(mpa)a Hulluilta Päiviltä?

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Kylpyhuoneen suunnittelu jatkuu


Sataa, sataa ropisee! Harmi, ettei se sade tule vielä toivelistalla olevista sadesuihkuista.

Aiemmin kirjoittelin, kuinka meillä on alkamassa kylpyhuoneremontti. No, alkuun ei olla päästy vieläkään, vaan täällä sitä kuhnitaan vielä suunnitteluvaiheessa. Mies on hoitanut talon muita asioita ja minä olen pyöritellyt kylpyhuonesuunnitelmia niin että huimaa. Ensimmäiseen suunnitelmaan tuli vähän takapakkia, sillä mm. sadesuihkujen yhdistäminen muurattuun "hyllyyn" ei ollutkaan ihan niin helppoa. Joko suihkut olisi pitänyt sijoittaa niin, että niiden alle olisi mahtunut se pisinkin NBA-pelaaja (paitsi että katto tulisi kyllä sitä ennen vastaan) tai sitten tuo hylly/taso shamppoille yms. olisi ollut jossain naurettavan alhaalla. Olimme viikonloppuna miehen kanssa etsiskelemässä vielä yhtä puuttuvaa lattialaattaa, ja totesimme olevamme jo nyt ihan puhki tämän remontin kanssa. Meistä ei taitaisi ikinä olla oman kodin rakentajiksi!


Remonttia jatkosuunnitellessa kävi vaan niin, että rakastuin! Tulikivellä on aivan mahtava uusi saunakiuas (meidänhän ei kyllä pitänyt saunaa remontoida muuten kuin lattian osalta..). Nyt minäkin (kuten ensirakkauttaan kokeva esikoisemme) hoen vaan että "RAKKAUTTA, RAKKAUTTA!"


Kiuas- ja laattakuva Tulikivi

"Mustana hevosena" kylpyhuoneen laattapähkäilyyn pääsi lisäksi myös Tulikiven punosmainen marmorimosaiikki. Tuostapa tulisi ihana katseenvangitsija muuten yksinkertaiseen kylpyhuoneeseen!

Huokaus. ...päästäänköhän me vieläkään oikeasti kyselemään urakkatarjouksia? Apua, MITÄ minä oikeasti haluan?

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Myöhässä




Tekisi mieli kiukutella. Kun ei se kevät sitten vieläkään tullut (tai siis oikeastihan tuo syyssään näköinen ilmiö tietenkin sulattaa lumia hurjaa vauhtia, mutta enää ei jaksaisi tätä vaihetta). Lapset leikkivät majaleikkejä ja purkivat sohvasta lähes kaiken minkä irti lähtee. Siinä sitten katselin sohvatyynyjäni lattialla. Nuo punaiset meillä on olohuoneessa aina pimeimpään aikaan, silloin kun kodista haluaa mahdollisimman lämpöisen pesän. Joulun alla. Ehkä lokakuusta joulukuuhun, ei sen kauempaa. Että hupsis, olen myöhässä minäkin, aika paljon. Äitiysloma on vaan sellainen musta aukko. Aikaa on tavallaan ihan hirvittävän paljon, mutta se vain katoaa. Vauva kasvaa ihan huomaamatta, vaikka ollaan ihan liki koko ajan. Tuijotellaan toisiamme, haaveillaan.

Tyynyistä vielä; hassua, ne eivät oikeastaan ole yhtään mun tyyliset. Aika vanhatkin ovat, ihan Ikeasta vaan. Kuitenkin tykkään niistä jollakin oudolla tavalla. Tavallaan ne eivät edes sovi noiden muiden tähtityynyjen kanssa yhteen, mutta kuitenkin niistä tulee se sellainen kiva "virhe", joka tekee siitä mun silmään kiinnostavan. Vaikka toivoisin, että meillä olisi aina niin siistiä kuin sisustuskuvastoissa, en muuten kuitenkaan haluaisi asua ihan sellaisessa persoonattomassa katalogissakaan...

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Haluan


Kuva lainattu

Ensi yönä haluan nähdä oikein kauniita unia (meillä on viime päivät sairastettu oksennustautia, ou jee, ja sielu vaatii hellimistä palautuakseen koettelemuksista). Kauniiden unien aiheeksi kelpaa oikein mainiosti tämä Minna Parikan laukku. Ihana. Ihanaihana. Juhlalaukkuja kaapista löytyy, mutta niiden ja sen "raahaa-koko-omaisuutesi"-kokoluokan välistä puuttuu kokonaan yksi laji. Nyt tuo "minun näköiseni" lajin edustaja on siis löytynyt ja mikä parasta, sitä esiintyy useamman värisenä. Minä kun ehkä kuitenkin olen vähän tylsä ja tässä tilanteessa haluaisin pariutua mustan version kanssa.

Kauniita unia!